Leden in de spotlight: Ilse van Veggel – Van Veggel Consultancy

Graag stel ik mij aan je voor…
Ik ben Ilse van Veggel, geboren en getogen in Oisterwijk, maar ruim 21 jaar geleden verhuisd naar Berkel Enschot. Ik ben getrouwd en heb twee zoons van 18 jaar. Na een lange weg van Mavo, MEAO, HEAO, Universiteit ben ik meteen aan de slag gegaan bij een opleidingsinstituut in Elst. Daar was ik de eerste adviseur die in dienst kwam. Na 1,5 ben ik samen met een compagnon mijn eigen bedrijf gestart. Destijds De Jong en Van Veggel. Na 7 jaar heb ik De Jong uitgekocht en is Van Veggel Consultancy ontstaan, dat is dus al weer ruim 21 jaar geleden.

Wat doet mijn bedrijf?

Van Veggel Consultancy adviseert en ondersteunt bedrijven met het onderhouden en opzetten van KAM systemen. Dit betreft dus Kwaliteit, Arbo en Milieu. Veel bedrijven hebben op één of ander manier te maken met certificering binnen het bedrijf. Dit kan zijn vanuit wetgeving of vanuit eisen uit de branche of voor aanbestedingen. Ik word dan ingeschakeld om processen in kaart te brengen of instructies te schrijven. Voor nieuwe klanten zet ik dan het hele systeem op of voor bestaande klanten voeg ik een nieuw certificaat in, in het bestaande systeem. Veel van mijn bestaande klanten nodigen mij elk jaar uit om de interne audits uit te voeren, een soort van controle van het eigen systeem. Maar ik word ook door twee certificerende instanties ingehuurd om als externe auditor op te treden. Dat geldt voor apotheken en de uitvaartbranche. Elk bedrijf van een ISO 9001 (kwaliteit) certificaat halen, van de bakker op de hoek tot een Shell, de principes van kwaliteitszorg zijn voor iedereen gelijk. Dit heeft tot gevolg dat mijn klantkring zeer divers is en door heel Nederland. Om een beeld te schetsen van mijn klantenkring; taxibedrijven, uitvaartondernemingen, producent van printplaten, camerabeveiliging, grondboringen, uitzendbureau, opleidingsinstituut, transporteur van organen, repatriëringsbedrijven op Schiphol en Rotterdam Airport, aannemerij.

Waarom ben ik lid geworden van De Toestroom?

Ik weet al niet meer hoe lang ik lid ben, maar toen we het bedrijf net startte leek het ons zinvol om andere ondernemers te leren kennen binnen Oisterwijk en omgeving. Ook hoop je misschien werk uit deze contacten te halen, maar grappig genoeg is dat in al die jaren nog niet gebeurd.

Wat kom ik halen en/of brengen bij De Toestroom?

Gedurende mijn lidmaatschap heb ik 5 jaar in het bestuur gezeten, waarvan 2 jaar voorzitter (jawel de eerste vrouwelijke). Daarnaast heb ik me regelmatig ingezet om activiteiten te organiseren en probeer ook kritisch te blijven naar het optreden van het bestuur en een bijdrage te leveren. Verder blijf ik het altijd gezellig vinden.

Van Veggel Consultancy
www.vvc.nu

4 Responses

Leave a Reply