Star Sock gaat voor wereldprijs

Star Sock gaat voor wereldprijs

Eric Roosen, oprichter en directeur van Star Sock, heeft een nominatie ontvangen voor een wereldprijs, inwoners kunnen daar op stemmen! Het bedrijf Star Sock heeft, vanwege een bijzondere filosofie over bedrijfsvoering, met een even bijzonder en opvallend duurzaam gevoel voor mens en natuur, eerde o.a. de titel ‘Groen bedrijf van de maand mei’ verdient. Star Sock is gevestigd in een duurzaam en ook groen gebouw en is ook actief in het gebruik van duurzame productieprocessen, zoals het hergebruik van materiaal. Ook de privé woning van Eric en zijn vrouw, een moderne woning in Heukelom, werd op een duurzame wijze ontworpen en gerealiseerd met zonnepanelen, aardwarmte en meer van dergelijke bijzonderheden.

Dolfijnen en sokken

Met een even innovatief product, alsook een innovatie methode om het vaak iets duurdere duurzame aan de man te brengen, presenteerde Eric afgelopen jaar zijn ‘sokken gemaakt van visnetten’. Het duurzame en met name de totstandkoming van dat die duurzaamheidsgedachte, dat is hetgeen wat Eric met zijn team en in samenwerking met enkele Europese bedrijven en organisaties heeft bewerkstelligd. Van probleem (de uitsterving van dolfijnen), naar een oplossing (het door duikers laten ophalen van die netten), via een grondstoffenfabriek (die van de kunststof netten nieuwe garens produceert, naar een fabriek die van die garens nieuwe sokken maakt; Eric, zelf ooit als werkzoekende vanaf een zolderkamer begonnen, heeft het voor elkaar gekregen.

ASN Bank Wereldprijs

Elke vernieuwing begint klein. Met een goed idee, een groep enthousiaste mensen en de wil om iets te veranderen. De ASN Bank Wereldprijs is er voor ondernemende en kansrijke projecten, voor de wereld te helpen groeien. De inschrijving voor 2014 is gesloten en de eerste twee selectiemomenten zitten er op. Er zijn nu nog 40 projecten over, waaronder een project waar Star Socks een meewerkt. Deelname van inwoners is mogelijk door te stemmen, en door de oproep tot stemmen te delen via jouw sociale netwerk.

Bron: Oisterwijk Nieuws
Foto: Joris van der Pijl

5 Responses

Leave a Reply