René van den Hout stelt zichzelf én zijn bedrijf graag even voor!

Graag stel ik me aan je voor…

Ik ben René van den Hout, 54 jaar oud, geboren in Goirle maar getogen in Tilburg en vooral in Oisterwijk. Al lange tijd samenwonend en vader van een zoon (20) en een dochter (18).

Na de Agnesschool in Oisterwijk (waar nu 2College Durendael is) en VWO aan het Odulphus Lyceum in Tilburg, ben ik bouwkunde gaan studeren aan de TU Eindhoven. Hier ben ik in 1990 afgestudeerd in de richting architectuur en stedenbouw.

Na mijn studie ben ik begonnen bij het architectenbureau mijn vader, die korte tijd later om gezondheidsredenen moest stoppen, en Geert van den Oetelaar. De samenwerking met Geert heeft ongeveer 22 jaar geduurd, op het laatst onder de naam M30architecten met een 6-mans bureau.

We kregen te maken met de bouwcrisis, die ons en vele anderen keihard raakte, en die ons heeft doen besluiten ieder onze eigen weg te gaan. Het eind van een mooie tijd!

Per 1 januari 2013 is mijn éénmanszaak gestart: rené van den hout | architect. Dat beviel en ging al snel erg goed. Opnieuw een mooie tijd!

Wat doet mijn bedrijf?

Als architect ben ik vooral actief op de particuliere markt, zowel nieuwbouw als verbouw, van klein tot groot. Andere sectoren als utiliteitsbouw en seriematige woningbouw komen minder vaak voor, maar vormen een welkome afwisseling.

Ik houd me bezig met ontwerp, bouwkundig tekenwerk en ondersteuning tijdens de uitvoering. Andere benodigde werkzaamheden, zoals constructie, worden uitgevoerd door derden, maar ik vorm het centrale punt tot (en indien gewenst ook tijdens) de uitvoering. Incidenteel werk ik samen met een interieurarchitect. Soms vanaf het begin van het traject, soms stroomt die in als het ontwerp in hoofdlijnen gereed is.

Functionaliteit, ruimtelijkheid en ‘de menselijke maat’, in combinatie met de wensen van de opdrachtgever en de gemeentelijke randvoorwaarden, vormen de basis voor mijn ontwerpen. De uiterlijke verschijningsvorm kan variëren van zeer modernistisch tot een eigentijdse vertaling van meer traditionele architectuur, uiteraard afhankelijk van de wens van de opdrachtgever. Het gebouw moet een als een maatpak bij de opdrachtgever passen.

Waarom ben ik lid van de Toestroom?

Ik kom vooral voor het ontmoeten van mede-ondernemers. Bijpraten met bekenden en nieuwe mensen leren kennen, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Hiernaast heb ik meerdere inspirerende lezingen en bedrijfsbezoeken mee mogen maken. En vele leuke activiteiten. Reden genoeg om lid te zijn en te blijven.

Wat kom ik halen/brengen bij de Toestroom?

Halen of brengen is hier geen doel op zich voor mij. Het gaat om genoemde zaken als ontmoeting, inspiratie en gezelligheid. En indirect kan dit natuurlijk wel leiden tot meer. Onbewust is dat waarschijnlijk al aan de orde.

rené van den hout | architect

T 06 2044 5240

E rene@renevandenhout.nl

Leave a Reply